Informasjon om nye ladestasjoner for el-bil

Borettslaget har fått 10 nye ladestasjoner ved nr. 23-25 og de er straks klare til å bli tatt i bruk.

Ladestasjonene kan benyttes av alle andelseiere, men forutsetter selvsagt at brukeren er registrert i borettslagets portal. 

Vi trenger derfor litt tid til å rigge overgang til nytt system. Det vil i perioden frem til 31.12.22 være mulig å henvende seg via lynghaug.borettslag@gmail.com for bestilling av tilgang til ladestasjonen,

OBS! Påmelding gjelder også de som i dag er en del av den gamle ladeordningen! Fakturering for den gamle ordningen er stanset fra 1. januar ’23, men det vil selvsagt være tillatt å lade på gjenværende stasjoner frem til den nye ordningen kommer i gang en uke senere.

Merk e-post med «tilgang ladestasjon». Det er viktig at du oppgir ditt telefonnummer i e-posten. Dette er grunnlaget for at du får tilsendt tilgang til den nye løsningen.

Når ditt telefonnummer er registrert vil du bli lagt til portalen. Du vil deretter bli tildelt en easee kodebrikke. Vi bruker tiden frem til 08.01.23 til å gi tilgang og levere ut ladebrikker. Nærmere opplysninger om når og hvor ladebrikkene blir tildelt kommer på vår nettside, men vil bli utlevert i løpet av uke 1. Oppstart av ladeanlegget blir 09.01.23

Om ikke lenge vil utskiftning av resterende ladestolper utenfor blokk 23-25 og 55 med 230V uttak, bli skiftet ut med tilsvarende system. 

Minner om at vi fortsatt har færre ladeplasser enn biler som skal lade, alle må derfor være flink å flytte bilen når den er ferdig ladet.

Brukere av ladeanlegget, slik vil det fungere:

Du har nå fått en tekstmelding om at du er invitert til ladeanlegget ved Lynghaug Borettslag

Last ned appen Easee og opprett bruker

 Du vil som bruker av ladeanlegget få tildelt en Easee key, ladebrikke. Denne må legges til i Easee appen.

I menyen under profil, finner du Easee Key. Legg til Easee Key nøkkelen. Enten ved å scanne med telefonen eller legge inn kode manuelt.

Easee Key ladebrikken brukes til å aktivere laderen, og viser ditt forbruk

 

Avklaring av spørsmål:

Hvilken kW-effekt er det på laderne?

Ladeeffekten vil maksimalt være 7,4KW 230V, 32A.

Blir ladeeffekten redusert når alle ladepunktene er i bruk?

Ja, ladeeffekten blir redusert når alle laderne er i bruk. Men når enkelte av bilene er ferdig ladet, vil effekten overføres til de andre bilene. Laderne fordeler tilgjengelig effekt likt mellom seg

Ladekabelen setter ofte begrensinger for hva bilen din kan ta imot av strøm?

For å få full ladeeffekt bør ladekabelen være av type: Type 2, 32A. Denne må du ha selv.

Hva skjer om jeg mister Easee key ladebrikken?

Du er avhengig av ladebrikken for å kunne lade. Easee key er en personlig ladebrikke, men kan brukes av alle som til vanlig lader bilen. Dersom kodebrikken forsvinner, kan du kjøpe ny Easee brikke på butikker som Power, Elektroimportøren for 49,- pr stykk. Eller bestille den hos styret for ca. kr 40. Du må da registrer din nye brikke i appen.

Hva koster det å lade bilen?

Pr. kwh: Ikke avklart på nåværende tidspunkt men blir utlyst på vår hjemmeside før 09. januar. Prisen vil normal ligge litt over kosten av strømmen på det tidspunkt prisen settes.

Vær oppmerksom på at prisen kan bli justert månedlig, ettersom spotprisen kan variere. Den til en hver tid gjeldende pris vil ligge på hjemmesiden.

Når og hvordan faktureres du?

Første fakturering for lading blir 31.01.2023, den vil gjelde for perioden 09.01.23 – 31.01.23.

Neste perioden går fra 01.02.23 til 28.02.23

Faktura blir ift forbrukt strøm i perioden.

21.12.2022 10:10