Borettslaget ligger solrikt til i Fyllingsdalen, like ved Lynghaugtjernet.

Her er kort vei til Oasen kjøpesenter med bybane, andre nærbutikker, kirke, busser, mange fritidsaktiviteter, et stort og varierende turterreng og bilfri skolevei!

Vi har to flotte lekeplasser som ble renovert i 2022/2023, en uteplass med felles grill, bocciabane, helårs hengekøye og treningsapparater, samt at det er ballbinge og skatepark i Lynghaugparken. Bysykler finner du i hver ende av borettslaget og kan enkelt forflytte deg rundt i bydelen. På vintertid er det populært for hele dalen å ake i bakkene bak blokkene og i parken.

Borettslaget består av 19 blokker med tilsammen 263 leiligheter fordelt på 2, 3, 4 og 5 roms leiligheter.

Blokkene ligger på ca. 28 mål fordelt på plener, parkeringsplasser, beplantning, 2 lekeplasser og ulike sosiale soner. Borettslaget er spesielt godt kjent i Fyllingsdalen for sine store grøntområder rundt blokkene.

Borettslaget har gjennomgått en totalrenovering i 2019-2022 med etterisolering ihht TEK17 og ENOVA.

Etterisolering av vegger, nye vinduer og ytterdører og nye fasadeplater, balansert ventilasjon for alle leiligheter og nye innglassede altaner. 

For denne rehabiliteringen vant borettslaget prisen "Årets Borettslag/sameie" av foreningen Vi Fornyer Bergen, i 2022.

Det jobbes kontinuerlig med fornying av vann og avløpsrørene i borettslaget (kjøkken, vaskerom, dusj). Dette er den økonomiske hovedsatsningen i 2023-2025, arbeidet er budsjettert med i driftskostander og krever ikke ytterligere låneopptak. 

Kloakkrør er ihht tilstandsrapporter i god nok stand og er ikke planlagt rehabilitert før etter at vannrørene er ferdig fornyet. 

Historie

Byggearbeidet startet i september 1967 og borettslaget var da konstituert. Leilighetene er tegnet av arkitektfirma Krohn & Hartvig Rasmussen, København. Prosjektet omfattet 19 blokker og var en nyskapning i Bergensdistriktet. Blokkene stod ferdig i årene 1968/69.

Fyllingsdalen har en imponerende historie, like tilbake til ca. 400 e.Kr. Det var en spesiell tiårsperiode på 60-tallet, da bygden skiftet fra frodig jordbruksland til en moderne drabantby. Vårt borettslag ble bygget mens det fremdelesvar gårdsdrift i Fyllingsdalen.

Beboerne som flyttet inn i de første blokkene fikk rundskriv om at de ikke måtte tråkke i gresset på innmarken og at det var kyr som beitet i nærheten!

Der nr. 41 ligger, gikk det en bekk med ørret i. Det var og minkfarm i nærområdet, nærmere bestemt der Minken Borettslag ligger i dag.

Da Løvstakktunnelen åpnet i 1968, ble Fyllingsdalen"delt" i to av BOB og Vestbo, fra ca der Oasen ligger i dag. BOB gjorde krav på sørsiden og Vestbo bygget i nord og øst. 

Lynghaug borettslag har kun Vestbo som forretningsfører, men er ikke eid av Vestbo. Vi er et privatdrevet borettslag, det er derfor ikke mulig å benytte forkjøpsrett ved kjøp av leilighet i borettslaget.

Gården ved Lynghaugtjernet
Bilde tatt fra der som Fyllingsdalen Hagesenter ligger i dag.