Sommerskriv

Sommerskriv

Her kommer årets sommerskriv, dere skal nå også ha fått dette i postkassen

Vaktmester tar ferie i juli, siste arbeidsdag er 30.06.

Dugnadsmåneden mai ble en suksess!
Mange av dere tømte fellesboderboder og egne boder, containeren ble stappfull begge ukene den var her. Vaktmester kjørte bort 3 store hengerlass med elektrisk og farlig avfall. Flere sykkelboder er ryddet og mange gamle dekk er levert til gjenvinning.
 
Minner alle sammen om at dekk ikke skal oppbevares i bodene. Når bildekk tar fyr, blir det stor varmeutvikling. Dekk brenner fort, en slik brann er vanskelig å slukke og det blir stor røykutvikling. Derfor er borettslag generelt veldig streng på at dekk skal på dekkhotell, ikke i boder.
 
Uteområder:
Gress er klippet i høyt tempo og vi ser at det begynner å bli grønt også på områder som ble sådd denne våren. Markhus fortsetter med noe rydding av stein, samt kalking, gjødsling og etter-såing der det er behov. Vi tar en fot i bakken igjen i august og ser på utviklingen av plenene våre sammen med dem.
 
Styret bruker dette året som erfaringsgrunnlag for å se hvilke gartnertjenester vi vil trenge etter rehabiliteringen og de ulike endringene vi gjør med uteområdene. Etablering av blomstereng i alle skråninger, rundkjøringer og noen andre områder er foreslått, for å
være med på redningsaksjon for villblomster og pollinerende insekter.
 
Kanskje noen i borettslaget er veldig glad i hage og vil danne et «hagelag»? Vi har mye grøntareal og er åpne for alle gode ideer!
 
På Generalforsamlingen fortalte styret at vi har hovedfokus på å skape fine uteområder igjen. Nå har vi etablert to nye lekeplasser og fjernet gamle lekeapparater som ikke lenger holdt god nok standard. På områdene som mistet gamle lekeapparater skal det nå lages to gode sosiale soner med ulikt tema i løpet av sommermånedene:
 Utenfor nr.17 og 15 kommer det utegrill, flere sitteplasser, to utendørs treningsapparater og en boccia-bane
 Mellom nr.21 og 33 blir det sitteplasser og blomsterkasser der det blant annet skal plantes gressløk og eventuelt andre spiselige vekster
 
Vi skal jobbe oss videre bortover i borettslaget neste år og fortsette arbeidet med å lage koselige uteplasser for alle. Det håper vi blir godt brukt!
 
Nye låsekasser:
Vi får nye låsekasser i løpet av denne og neste uke. Dato for når det skjer hos deg er lagt ut på hjemmesiden vår og du vil bli kontaktet av vaktmester i forkant. Nøkler skal ikke byttes, det er kun kassen til låsene som byttes da disse har gjort at flere låser har hengt seg opp og skapt ekle situasjoner. Arbeidet er gjort på ca.20 minutter og du trenger ikke å være hjemme. Husk bare å svar vaktmester
på sms som kommer 

 Flaggdager i juli:
På grunn av ferieavvikling hos både vaktmester og styret vil vi ikke kunne heise flagg i juli. Hvis noen av dere har lyst til å flagge kan dere kontakte styret: lynghaug.borettslag@gmail.com, så skal dere få flaggene. Det er HM Dronning Sonja og HKH Kronprins Haakon som har fødselsdag, samt Olsokdagen det eventuelt kan flagges for.

Gjesteparkering:
Mange av dere har kontaktet styret angående ønske om ny løsning for gjesteparkeringen vår. Flere opplever at gjester får bøter, noen ganger berettiget og andre ganger ikke. Det er uansett ikke en hyggelig avslutning på et besøk. Styret har sjekket mulighetene våre og landet på en avtale med Vestpark om skiltgjenkjenning. Gjesteparkeringen fortsetter å være der den er i dag, men vi skal skilte den bedre.

Den store endringen blir at vi går over til etterskuddsbetaling istedenfor forskuddsbetaling. Det kommer en ny betalingsautomat, samt mulighet for å betale i Vestpark sin app for tiden man står parkert utover de 3 gratistimene. Glemmer gjesten å betale vil den få tilsendt en faktura i posten, ingen bot.

Dere som har parkering på uteområdet vårt og benytter UNUM-appen allerede, merker ikke noe til endringen.

Garasjeeiere må få tilgang til UNUM-appen eller få lagt inn reg.nr på sin bil i Vestpark sitt system (for dere som ikke bruker smarttelefoner). Garasjelagene er kontakt angående dette gjennom ledere for hvert lag.
 
Det kommer et eget infoskriv om løsningen i august. Vi er veldig fornøyde med at gjester nå skal slippe bøter og heller betale etterskuddsvis.

Til slutt vil vi minne om at det er båndtvang i borettslaget vårt, så uansett hvor snill og søt din hund måtte være, skal den alltid være i bånd.
 

Med dette ønsker vi alle en glitrende sommertid!
Hilsen Styret i Lynghaug Borettslag

16.06.2023 07:55