Parkering av el-sparkesykler i borettslaget

Det er kommet mange klager til både styret og Vestpark på at det er opprettet parkeringsplass for el-sparkesykler i borettslaget.

Styret ble i slutten av forrige uke gjort oppmerksom på at en bil var observert da den lasset av en rekke el-sparkesykler og parkerte de ved glasscontaineren.

Syklene er av merket Bird, et firma som Bergen Kommune samarbeider med. Ved kontakt med kommunen i dag opplyser de om at de ikke har registrert vårt borettslag som parkering, og at det nok er Bird selv som har funnet ut at dette var en god ide. Bird i Bergen har desverre ikke telefon-nummer, epost, facebook eller andre sosiale media hvor de kan nås, så det er vanskelig å oppdrive kontaktinformasjon. Vi har etter mye leting nå forsøkt å sende en henvendelse til en epostadresse vi håper vil nå frem til rette vedkommende, med beskjed om å fjerne syklene. Vaktmester vil konfiskere syklene i morgen tidlig, så kan Bird hente de hos han.

Styret vil gjøre det klart at vi er FOR grønne alternativer. Men å ta seg til rette på denne måten på privat eiendom uten søknad til vurdering er ikke akseptabelt og plasseringen er til ulempe for biler, beboere og BIR som skal tømme glass-containeren.  

25.05.2021 22:02