Jeg har varmepumpe, hva skjer med den?

Styret har forhørt seg med leverandør av varmepumper som sier at det funksjonsmessig ikke er noe problem å ha viften på en innglasset altan. Det blir derfor opp til hver enkelt beboer å bestemme om man ønsker å ha dette montert.  Det vil IKKE være mulig å få lov til å henge viften på utsiden. Dette av to hovedårsaker: 1 det blir fryktelig stygt på blokken og 2 (og mest viktig) man må lage kanal gjennom glasset på balkongen.

Hver beboer som har varmepumpe er selv ansvarlig for å få denne forsvarlig demontert av kyndig personnel før balkongen rives. Varmepumper inneholder klimagasser som skal håndteres på forsvarlig vis for ikke å slippes ut. Ved remontering gjelder borettslagets krav om at varmepumper kun skal monteres av kvalifisert firma.

Styret har forsøkt å organisere en kvantumsrabatt til beboerne som har varmepumpe. Desverre var det ikke nok som meldte interesse til at dette var gjennomførbart. Vi har derfor gått til noen forskjellige montører for å få lavest mulig pris. Resultatet er følgende tilbud

  • Demontering: kr 2500,- inkl. mva. Remontering: kr 4000,- inkl. mva. Ekstra meter: kr 500,- inkl. mva. per meter.
  • Demontering og remontering faktureres hver for seg med 10 dagers betalingsfrist.
  • Det tas forbehold om uforutsette feil eller mangler ved pumper som skal remonteres. Evnt. feilsøk og reparasjon faktureres 750,- inkl. mva. per time. Nødvendig materiell (som for eksempel kjølemedie) kommer i tillegg. 

Dersom du ønsker å benytte dette tilbudet kan du kontakte Morten på 92083018 eller morten@klimaogenergi.no og henvise til tilbudet han har gitt til beboerne i Lynghaug borettslag.'

Vil du ha behov for varmepumpen? Se egen fane med personlig vurdering fra fase 1, beboer som tidligere hadde varmepumpe men valgte å ikke installere denne etter rehabiliteringen.

14.04.2021 12:19